HTML

Az van

hogy megpróbálom. Reakciók, vélemények, főleg magamnak. Közben http://amtitkosvergodese.tumblr.com/

Friss topikok

  • Adrian Mole: @Willyfog67: Köszönöm a méltatást odaát! Igen, a lőszerjuttatásnak ráadásul vannak előzményei, ko... (2013.04.09. 13:26) Kormorán
  • Adrian Mole: Nohát, mennyi kedves komment! Köszönöm! Mivel távollétemben alaposan körbe is lett járva a téma, c... (2012.07.26. 21:49) MÁV: WTF?
  • Adrian Mole: @tisztakéz: dátum? (2012.04.15. 15:28) A Köztársaság elnöke
  • Adrian Mole: Na, mit mondtam: www.mno.hu/portal/705954 (2010.04.08. 21:37) Lista
  • vagyok, aki vagyok...: énegyelőre inkább pozitív dolgokkal találkozom, csak éppen nagyon kevéssel. mintha nem is nagyon l... (2010.02.28. 09:52) Hibás LMP mém FAQ

Linkblog

Magyar Horgász

2012.01.14. 13:14 Adrian Mole

Az van, hogy megvettem a januári MaHort. Néha elkap a perverzió, ez van.

A 60. oldalon viszont nem bírtam tovább, ezt most le is kell jegyeznem. A cikk "A hazai halfaunáról" szól, jegyzi Papp Károlyné Dr. Ilyen gyöngyszemek találhatók benne (utána a kifakadásaim, elnézést):

"Ezt a viszonylagos fajgazdagságot a kedvező éghajlatnak és a szakszerű emberi tevékenységnek köszönhetjük" - Hát a jó nénikéd picsukája a szakszerű, az! Szakszerűség a naphal, a törpeharcsa, a fekete törpeharcsa, az ezüstkárász, az amur géb?! Szakszerű az, hogy a polikultúrás tavakból természetes vizekbe szökik az amur, busa?! Szakszerűség, hogy a "folyószabályozás" miatt a kecsege kivételével kivesztek a tokfélék?! Bazzzzzzzmeg!

"...őshonos elemekből, természetes úton bevándorolt és az ember által hasznosított fajokból áll (angolna, amur, busa stb.)" - Mármint az angolna nem őshonos, és az amurral, busával együtt betelepített hal? Igaz, a Balatonban és néhány egyéb vízben a dollárban realizálható haszon miatt nagyon felnyomták az állományát, és erőteljesen "hasznosították" (mondhatni, "szakszerűen", aminek meg is lett a gusztustalan eredménye), de kedves doktornő, ha halbiológiából doktorált, sürgősen adja vissza a keménykötéses könyvecskét! Az angolna ugyanis ritka, de állandó és "őshonos" faunaelem Magyarországon természetes körülmények között. Persze, a mai világban egy Dr. cím nem jelent semmit, bárkiből lehet akár köztársasági elnök is.

"Tudomásul kell vennünk azt, hogy a természetes vizek minősége és összetétele változik" - WTF? Kedves Papp Károlyné! Nem kell tudomásul venni! Egy MOHOSZ-nak pont arról is kell szólnia, hogy nem veszi tudomásul, ha romlik, illetve követeli, hogy javuljon (tehát változzon)! Ezen kívül vannak olyan jogszabályok (pl. EU Víz Keretirányelv), ami egyenesen megköveteli, hogy nem vesszük tudomásul, ha a természetes vizek minősége és összetétele kedvezőtlenül változik. Ha ennyire tutyimutyi alakok ülnek a MOHOSZ hivatalos lapjánál, mi a francot várunk a MOHOSZ-tól, egyáltalán a hazai horgásztársadalomtól?

A cikket elteszem emlékbe, hogy ha véletlenül beüt a csőd, és nem lesz lehetőségem kávét inni, meg tudjam emelni a vérnyomásom reggelente.

Szólj hozzá!

Címkék: horgász busa simatok puffogás (bocs)

A bejegyzés trackback címe:

https://avvan.blog.hu/api/trackback/id/tr1003545161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása