HTML

Az van

hogy megpróbálom. Reakciók, vélemények, főleg magamnak. Közben http://amtitkosvergodese.tumblr.com/

Friss topikok

  • Adrian Mole: @Willyfog67: Köszönöm a méltatást odaát! Igen, a lőszerjuttatásnak ráadásul vannak előzményei, ko... (2013.04.09. 13:26) Kormorán
  • Adrian Mole: Nohát, mennyi kedves komment! Köszönöm! Mivel távollétemben alaposan körbe is lett járva a téma, c... (2012.07.26. 21:49) MÁV: WTF?
  • Adrian Mole: @tisztakéz: dátum? (2012.04.15. 15:28) A Köztársaság elnöke
  • Adrian Mole: Na, mit mondtam: www.mno.hu/portal/705954 (2010.04.08. 21:37) Lista
  • vagyok, aki vagyok...: énegyelőre inkább pozitív dolgokkal találkozom, csak éppen nagyon kevéssel. mintha nem is nagyon l... (2010.02.28. 09:52) Hibás LMP mém FAQ

Linkblog

Kulcslyuk

2010.03.25. 13:30 Adrian Mole

Olvasgatva a minapi Török Gábor bejegyzést, és kommentálgatva azt, lejegyeznivalóm akadt.

Idemásolom a kommentjeimet, mert ezeket szeretném továbbírni:

Szerintem a bejegyzés első bekezdése is leírja (félig) a kulcslyuk szindrómát: a politikusok jelentős része, amint aránylag szűk körű beszélgetésen vannak, "normális" emberré válik, értelmes gondolatokat képvisel. Ami nincs benne ebben a bekezdésben, az az, hogy amint kilépnek a pástra, egyből megváltoznak, gyúrják a sárgolyókat. A nagy kérdés nem is az, hogy a választók kényszerítik ezt ki, vagy ez politikusi manipuláció? Gyanúm szerint vastagon mindkettő, közös felelősség. Az igazi kérdés, mi a lehetősége annak, hogy ez változzon, és hogyan?

Próbálom direktebben fogalmazni:
Az, hogy a választók és a politika között ajtó van, amin kulcslyukon keresztül van csak kapcsolat, a politikusok és a választók közös felelőssége. A politikusoké, mert zárva tartják az ajtót (nyilvánosság hiánya) és a választóké (lustaság, egyszerűsítés, szervilizmus, stb), mert ezen nem is feltétlenül akarnak változtatni.

Szóval, hogyan lehet ezt megváltoztatni? Mi egy ajtó kinyitásának a módja? Jelenleg kétféle kisérletet lehet látni:

- Lehet Más A Politika

- Jobbik

Az LMP kopogott, keresi a kulcsot. Remélem, ha sikerül átmennie az ajtón, nyitva hagyja azt. Minden reményem az ővék, mert kezdettől fogva ezt mondják. Stíusosan most a kapujában állnak a sikernek.

A Jobbik is felismerte ezt, nem vitatom. Azt sem, hogy sokszor jó irányból ismerte fel, releváns kérdéseik vannak, még ha a megoldási javaslataik, válaszaik gyakran hajmeresztőek, populisták, demagógok vagy némileg őrültek. Csak az a gondom, hogy ők a kulcs birtokában is betörni készülnek az ajtón. Valamiért a tv ostrom jut eszembe. Ott is sikerült a betörés...

Szólj hozzá!

Címkék: politika jobbik kulcslyuk lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://avvan.blog.hu/api/trackback/id/tr521867644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása