HTML

Az van

hogy megpróbálom. Reakciók, vélemények, főleg magamnak. Közben http://amtitkosvergodese.tumblr.com/

Friss topikok

  • Adrian Mole: @Willyfog67: Köszönöm a méltatást odaát! Igen, a lőszerjuttatásnak ráadásul vannak előzményei, ko... (2013.04.09. 13:26) Kormorán
  • Adrian Mole: Nohát, mennyi kedves komment! Köszönöm! Mivel távollétemben alaposan körbe is lett járva a téma, c... (2012.07.26. 21:49) MÁV: WTF?
  • Adrian Mole: @tisztakéz: dátum? (2012.04.15. 15:28) A Köztársaság elnöke
  • Adrian Mole: Na, mit mondtam: www.mno.hu/portal/705954 (2010.04.08. 21:37) Lista
  • vagyok, aki vagyok...: énegyelőre inkább pozitív dolgokkal találkozom, csak éppen nagyon kevéssel. mintha nem is nagyon l... (2010.02.28. 09:52) Hibás LMP mém FAQ

Linkblog

Kormányzati izé, avagy mi a vektor, Viktor?

2010.09.01. 10:06 Adrian Mole

Az van, hogy muszáj írnom a kormányzat munkájáról, de mégsem tudok írni.

Amiért muszáj, az az, hogy annyi szarságot hallani, csiripelnek sok mindent a verebek, és ennek az eredője annyira gáz, hogy az elképzelhetetlen lett volna 2-3 hónapja. Nyudgíj előtt álló, elismert, politikai kötődés nélküli, jó értelemben vett szakbarbár közszolgák kirúgása, olyan köcsög módon, hogy a kormányszolgai státuszt tartalmazó munkaszerződés aláíratása után egyből elé tolják a felmondópapírt. Komplett minisztériumi osztályok működésképtelensége a hiányzó (kirúgott, megfélemlített, terrorizált, jobbra-balra küldözgetett, az új minisztériumi struktúrában saját helyét nem találó) középvezetői státuszok miatt. Minisztériumok egymásnak dobálnak forró krumpli jelleggel stratégiailag fontos területeket, eközben persze nem halad semmi. Amelyik középvezető (pl. főosztályvezető) megmaradt a nagy lefejezés után, és dolgozni mer (szervezkedik, tárgyalást kezdeményez, önállóan dönt), rögvest páros lábbal teszik utcára, "mitpattogszköcsög" alapon. Frissen kinevezett "valakik" megdöbbentő stílusban kommunikálnak nem közigazgatási intézményekkel, cégekkel, szervezetekkel - két irányban is: vagy őrmesteri pattogás, vagy ha nagy szarban vannak, mézesmázos nyalizás (utóbbiból persze kevesebb van). Hiányzó SZMSZ ellenére pénzügyi, személyi, stratégiai, struktúrális döntések meghozása, politikai döntésre, ad hoc módon, ötletszerűen, hatáskör nélkül (ezekből nagyon kevés van, de ami mégis megtörténik, bűzlik). EU elnökség előtt zéró érdemi munka, a brüsszeli előkészítési tárgyalásokra senki nem megy, de ha menne sem tudna képviselni semmilyen pozíciót, mert nincs álláspont, és felső vezetői szinten nem is foglalkoznak azzal, hogy legyen.
Mintha mindenki arra várna, hogy Viktor majd megadja a vektort, a legkisebb döntésben is, addig csöndben kell maradni, fű alatt, némileg sunyítva cselekedni.

Az EU elnökségről még pár mondatot érdemes írni. Sajnos a fentiek miatt a bukás (nem csak tartalmi, de veszélyesebb, hogy erkölcsi értelemben is) előre kódoltnak látszik. Jövő év első félévében már késő kezdeményezni bármit is, ez talán már most is késő lenne. A levezénylés technikailag talán menthető, de az elnökség tartalmi összefogása a fent leírt közigazgatási helyzettel nem igazán fog menni. Ami most várható a kormánytól, az az, hogy nagyon gyorsan elkezd szakmai partnereket keresni egyes résztémákra, de ez a bevonandó szervezetek számára nagyon kétélű lenne, hiszen könnyen megtehetők bűnbaknak, amennyiben jön a "bukás".

És azért nem tudok írni konkrétumot a felső bekezdésről, mert senkit nem akarok kellemetlen helyzetbe hozni. Más a világ, persze, de kezdem lelkileg is érteni az ötvenes évek "jön a fekete autó" paráját.

Szólj hozzá!

Címkék: politika kormány puffogás (bocs)

A bejegyzés trackback címe:

https://avvan.blog.hu/api/trackback/id/tr372263793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása