HTML

Az van

hogy megpróbálom. Reakciók, vélemények, főleg magamnak. Közben http://amtitkosvergodese.tumblr.com/

Friss topikok

  • Adrian Mole: @Willyfog67: Köszönöm a méltatást odaát! Igen, a lőszerjuttatásnak ráadásul vannak előzményei, ko... (2013.04.09. 13:26) Kormorán
  • Adrian Mole: Nohát, mennyi kedves komment! Köszönöm! Mivel távollétemben alaposan körbe is lett járva a téma, c... (2012.07.26. 21:49) MÁV: WTF?
  • Adrian Mole: @tisztakéz: dátum? (2012.04.15. 15:28) A Köztársaság elnöke
  • Adrian Mole: Na, mit mondtam: www.mno.hu/portal/705954 (2010.04.08. 21:37) Lista
  • vagyok, aki vagyok...: énegyelőre inkább pozitív dolgokkal találkozom, csak éppen nagyon kevéssel. mintha nem is nagyon l... (2010.02.28. 09:52) Hibás LMP mém FAQ

Linkblog

Orbán csomag

2010.10.13. 22:46 Adrian Mole

Az van, hogy a mai miniszterelnöki bejelentéstől nem vérzik a szívem. Ezeket a nagy cégeket senki nem sajnálja igazán, van miből a tejbe aprítaniuk. De. Amit a tejbe aprítanak (osztalékban, egyebekben a tulajdonosaiknak adnak), az végülis tőlem származik, mert a bevételüket tőlem szerzik. Náluk nincs kétmilliós bérplafon és egyebek. Nekem kellhet majd többet fizetnem, ha fenn akarják tartani a Ferrárit, egyebeket. A másik, hogy nagyon ad hoc jellegű a bejelentés: tuti, hogy semmiféle hatásvizsgálat nem készült. A harmadik, hogy különösen a vörösiszap katasztrófa után szívesebben látnék egy környezetterhelési típusú adót (a la LMP). A negyedik, hogy ezen cégeknek elég sok olyan feladatuk lenne, ami az előbbi gondolattal összefügg: fejleszteniük kell, konkrétan kisebb környezetterhelés, hatékonyabb működés, kisebb CO2 kibocsátás felé. A most bejelentettekkel konzerválódik a jelenlegi helyzet, ami hosszútávon nem jó.

Érdekes ugyanakkor, hogy a járműipar (kiemelten Audi és Mercédesz) nem kapta meg a csomagot. Remélem, tőlük viszont, ha más nem is, a fenti utolsó gondolat elvárás lesz orbáni bejelentés nélkül is.

Azonkívül: ha már a kurva nyugdíjpénztárat magamnak fizetem, ahhoz ne nyúlkáljon senki, mert basszus!

Szólj hozzá!

Címkék: politika kormány adó

A bejegyzés trackback címe:

https://avvan.blog.hu/api/trackback/id/tr812370154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása